Dansk mærket stillits sætter ny aldersrekord

Foto af stillits: Louis A. Hansen

En dansk ringmærket stillits (Carduelis carduelis) har sat ny alders-rekord i Europa. Den blev ringmærket af museets frivillige ringmærker Willy Mardal i Skyum, Thisted Kommune den 17. november 2008 som en fugl i sit første leveår. Den 18. februar 2023 er samme fugl genfanget i Llwynmawr, Wales og er dermed vurderet til at være minimum 14 år og 3 måneder gammel. Dette slår den tidligere rekord, en tjekkisk fugl indtil nu har holdt på 14 år og 1 måned. Faktisk er netop denne stillits endnu mere bemærkelsesværdig, da den også er den første dansk mærkede stillits der er genfundet i Storbritannien. Genfund af denne fugl, samt andre artsfæller kan ses på kortet herunder.

Kort over genfund af stillitser mærket i Danmark, se mere på Stillits – Dansk Trækfugleatlas (birdmigrationatlas.dk).