Skotsk topskarv besøger Thyborøn

En ung ringmærket topskarv har siden december opholdt sig i Thyborøn havn. Fuglen er indtil videre set frem til 25. januar. Opdateringen: Fuglen blev sidst set på lokaliteten 22. februar (inkl. foto af ringen).

Topskarven er en meget sjælden træk- og vintergæst i Danmark, og mange fuglefolk har været forbi Thyborøn havn for at se den sjældne gæst.

Det var naturfotograf Jesper Vingtoft der 13. december opdagede fuglen og fik taget nogle fantastisk flotte billeder af fuglen, inkl. af farveringen.

Ringmærkningscentralen har netop modtaget mærkningsdata fra Skotland: Topskarven blev, som led i et større forskningsprojekt, ringmærket som unge i et kuld på tre 15. august 2014 på øen Brownsman i øgruppen Farne Islands, ud for den skotske østkyst, mellem Edinburgh og Newcastle.

Topskarven yngler ved klippekyster i Nordøstatlanten, Middelhavet og Sortehavet. De fleste topskarver overvintrer i nærheden af ynglekolonierne, og nok derfor er topskarv en sjælden gæst i Danmark, til trods for at arten yngler almindeligt i Skotland og Norge.

I lige linje er der 622 km mellem øgruppen Farne Islands og Thyborøn havn.

Foto: Topskarv, 13. december 2014, Thyborøn havn, af Jesper Vingtoft

Topskarv_Jesper-Vingtoft_90revTopskarv_Jesper-Vingtoft_91rev