Langtidsstationær skestork på Fuerteventura

Den 3. januar 2016 er en ung dansk ringmærket skestork stadig på De Kanariske Øer – her har den opholdt sig i mindst et år og to måneder. Fuglen er tidligere omtalt her på bloggen (20. november 2014), da den blot 5½ måned efter den blev ringmærket ved Limfjorden, blev set på øen Fuerteventura, 3.675 km fra Limfjorden.

Siden oktober 2014 er den ringmærkede skestork blevet aflæst næsten hvert måned af mange forskellige personer, og seneste melding er således fra 3. januar i år syd for Costa Calma på den sydlige del af øen Fuerteventura, 45 km fra det det første sted den blev set på øen.

Foreløbige resultater af ringmærkning af skestorke tyder det på at de unge skestorke først vender tilbage til de områder, hvor de blev udklækket, når de er 3-4 år gamle.